Wong Sugih Karo Wong Melarat Kuwi Pancen Bedo


KH.Anwar Zahid
:
Wong Sugih Karo Wong Melarat Kuwi Pancen Bedo,
….
Mangkat iring kemanten wae wis ketok bedo…
Ibu-ibu nek iring-iring kemanten yo di bedak-bedakno, sing sugih bolo sugih, sing melarat yo di kelumpukne karo melarat.
:
Sing sugih-sugih di tumpakne mobil sing apik-apik, mobil mewah-mewah, bangsane mobil Jenio, Pajero, Hamer, Lenkruser, Portuner, Penter, Inova, Avansa, Senia, Merci, Epivi, Cervi, Terios, Rus, Honda Jes, iku sing sugih-sugih…
Sing numpak, mbak Ika, mbak Sinta, mbak Widia, mbak Yanti, mbak Tuti, mbak Mike, mbak Ema, mbak Erna, mbak Tasya, mbak Sindi, mbak Alda, mbak Risma, mbak Siska, mba Susi, mbak Lili…
Tapi nek sing balane… Sundari, Ratemi, Supiah, Tasmining, Rumijah, Paenah, Katoyah, Sumiati, Sumiatun, yo kol bak (kol ompreng) iku tumpakane, nek perlu di usungi nganggo Tossa(motor roda 3 seng mburi enek bak’e).
:
Pancen ra podo.., sangune wae ra podo, sing sugih-sugih numpak mobil mewah, sangune yo enak-enak.. buah Pir, Apel, Jeruk, Duren, Duku, Kelengkeng, Anggur…, ngombene yo Fanta, Koka-kola, Sprait, Maison, karo Pokari swit…, Iku wong sugih, lha sing melarat-melarat numpak kol bak sangune yo Ote-Ote, Onde-Onde, Lemper, Gedang goreng, Tahu isi, Tempe mbus, Lomboke wakeh.., ngombene Es Teh di wadahi plastik, taleni cokot pojokane..
Tekan gon kemanten yo bedo, sing mudun seko mobil apik yo ketok gandes, luwes, lemes, pantes, pancen wong sugih, mudun nganggo sandal jinjit dowo koyo artis, dengkule di ciutno, bokonge di jentitno, susune di unjukno, mentek-mentek, gelungane rambut gede podo koyo bane mobil Praoto, mudun nyangklek tas karo nyekeli dompet, mlakune tit.. njentit.. jentit.. njentit.. njentit…,
mlaku karo pamer gelang nganti iso muni gelange krimpying.., krimpying.., krimpying.., gela-gelo, lambene pencap pencep.
Lha sing melarat mudun seko kol bak wis ora rupo menungso, lambene nyonyor kabeh, mergo ntek ote-ote enem lomboke pat likur, mongah-mongah lambene njedir kabeh, jontor dewe-dewe, rambute mosak-masek keno angin, keringet meruntus drodosan sesek-sesekan nang kol bak, celake ndelewer tekan pipi, lipstik munggah nang mripat, mudun seko kol bak sandal jepit nganti iso kleru, sing tengen sandale rupane abang, sing kiwo rupane kuning, ngono kui iseh di kongkon nyangking kerdus…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s